Meesterbakker Print Skip to navigation

Meesterbakker voor SKATE4AIR

Meesterbakker voor SKATE4AIR

De tocht is gereden en het was zwaar. Niet door kou of sneeuw maar door ijs met water. De schaatsers hebben hard gebikkeld en veel geld binnengehaald.

Inmiddels is het een mooie traditie. Begin van het jaar bakt uw Meesterbakker SKATE4AIR cake, een winterse kruidencake waarvan 1 euro naar het goede doel gaat.

SKATE4AIR
Skate4AIR zamelt geld in voor onderzoek naar de ingrijpende ziekte Cystic Fibrosis (taaislijmziekte). Onder leiding van Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage schaatsten ruim 150 Skate4AIR deelnemers op 3 februari 2017 de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk. Mede vanwege zijn persoonlijke betrokkenheid met deze ingrijpende ziekte schaatste Meesterbakker Arjan Roodenrijs deze schaatstocht van 200 km mee in Team SKATE4AIR Westland

Editie 2017 heeft ruim 440.000 euro opgebracht, waarvan 15.000 euro door de Skate4AIRcake.

Taaislijmziekte
Er is veel geld nodig voor het onderzoek naar CF. Taaislijmziekte is een slopende ziekte, waarbij je spijsverterings- en ademhalingsproblemen krijgt, die steeds erger worden en tot een vroege dood leiden. De ziekte is vooralsnog niet te genezen. Onderzoek draagt bij aan een beter en langer leven van de jonge mensen die aan deze erfelijke ziekte lijden.

Zo financieerd Skate4Air een onderzoek dat een essentiele bijdrage levert aan de ontwikkeling van mini-darmpjes. Met deze darmpjes kan sneller vastgesteld worden wat voor soort CF een patient heeft. Dit heeft direct gevolg voor medicijnkeuze en voorkomt onnodig leed voor de patient en zorgt voor een beter afgestemd plan van aanpak. 

Sponsors
De SKATE4AIR actie wordt ondersteund door sponsorbijdragen van onze leveranciers, waar wij heel dankbaar voor zijn:

Zeelandia Bakkerijgrondstoffen – Zierikzee, Quadraat Drukwerk, Oud-Beijerland en W&R etiketten – Tilburg. Deze bedrijven staan elk jaar weer voor ons klaar als we om een bijdrage vragen en dat waarderen wij ontzettend. Samen sterk voor SKATE4AIR!

Edititie 2017 - Algemeen

Meesterbakker Arjan Roodenrijs - zijn tocht liep niet zoals gepland.

Skate4AIR vanuit de lucht

< Terug naar het nieuws overzicht